Mathias De Clercq Social

Gent - Mathias De Clercq

Belgium

Mathias De Clercq

Gent

Gent
Coat of arms

Area

Total: 156.18 km2

Population

Total: 260,341

Postal zone

9000–9052

Area code(s)

09

Government

Governing party/ies: sp.a-Groen, Open VLD, CD&V
Mayor (list): Mathias De Clercq

Mathias De Clercq

Biography

Mathias De Clercq, (born 26 December 1981, Ghent) is a Belgian politician. He is a member of the Flemish liberal party. At the moment he is a federal representative (since 2010) and a schepen in Ghent (since 2007). De Clercq was born in Ghent, son of lawyer and alderman Yannick Frans de Clercq (1954), grand officer of the Order of Leopold II. He is the grandson of Viscount Willy De Clercq, a former European Commissioner.

Mathias De Clercq

Biography

Mathias De Clercq (Gent, 26 december 1981) is een Belgisch liberaal politicus voor Open Vld. Hij is burgemeester van de stad Gent en voormalig Vlaams Parlementslid. Mathias De Clercq is de oudste zoon van Yannick De Clercq en een kleinzoon van Willy De Clercq. Na zijn studies Latijn - Moderne Talen aan het Koninklijk Lyceum in Gent ging hij aan de Universiteit Gent rechten studeren. Na zijn licentie in de rechten behaalde hij nog een master-na-master in het Europees en internationaal recht aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens zijn studententijd profileerde hij zich als progressief liberaal, zo was hij onder meer bestuurslid, politiek secretaris en voorzitter van het LVSV Gent, politiek secretaris van het LVSV Nationaal, kernlid van de liberale denktank Liberales en politiek commissaris van Jong VLD Gent.

Ghent

More info about city

Ghent is a city and a municipality in the Flemish Region of Belgium. It is the capital and largest city of the East Flanders province, and the second largest municipality in Belgium, after Antwerp. The city originally started as a settlement at the confluence of the Rivers Scheldt and Leie and in the Late Middle Ages became one of the largest and richest cities of northern Europe, with some 50,000 people in 1300. It is a port and university city.
More

Gent

Meer info over de stad

Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en van het arrondissement Gent. Gent heeft een oppervlakte van 156,18 km² en telt ruim 260.000 (ingeschreven) inwoners (2018), waarmee het naar inwonertal de op één na grootste gemeente van België is, na Antwerpen. De stad is tevens de hoofdplaats van het kieskanton Gent en telt vijf gerechtelijke kantons. Gent ontstond uit Keltische woonkernen in het gebied van de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. In de middeleeuwen groeide Gent onder impuls van een bloeiende wolnijverheid uit tot een van de grootste steden van Europa. Ook de vlas- en linnennijverheid en het stapelrecht op graan dat Gent verwierf droegen aanzienlijk bij tot haar welvaart. Na een korte calvinistische periode kende de stad een zeker verval dat pas keerde tegen het einde van de 18e eeuw, toen de katoennijverheid Gent tot een van de eerste industriesteden van het Europese vasteland maakte. In het Hof ten Walle, het latere Prinsenhof, werd op 24 februari 1500 de latere keizer Karel V geboren. In de stad werden de Pacificatie van Gent (1576) en de Vrede van Gent (1814) ondertekend.
Meer

A message from Mathias De Clercq